Τα σενάρια της παραμονής και του υποβιβασμού για τον ΑΟ Σελλάνων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Typography

Ο ΑΟ Σελλάνων κρατούσε την τύχη στα χέρια του μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, σε ότι αφορά την μάχη για την παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Η ήττα όμως στο Βελεστίνο με 1-0 από τον τοπικό Ρήγα τον έμπλεξε για τα καλά σε σενάρια υποβιβασμού και σε ισοβαθμίες (ως και τετραπλές) που χρειάζονται… κομπιουτεράκι. Και τα πράγματα θα ήταν δυσοίωνα εάν στο 82’ λεπτό δεν έρχονταν η είδηση από το Νεοχώρι για γκολ του τοπικού Διγενή που «έμπλεξε» για τα καλά και την Θήβα. Το τελικό 1-0 μεταξύ του Διγενή και της Θήβας αναπτέρωσε τις ελπίδες του…ΑΟ Σελλάνων.
Είναι πολύ πιθανό η μάχη της παραμονής να κριθεί στους 37 βαθμούς. Και ανάλογα με τις όποιες ισοβαθμίες υπάρξουν θα κριθεί ο υποβιβασμός.
Καταρχήν να δούμε την βαθμολογία δυο «στροφές» πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

capture1

Όπως φαίνεται από τον βαθμολογικό πίνακα πέντε είναι οι ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια: Ολυμπιακός Βόλου, Θήβα, Ρήγας Φεραίος, ΑΟ Σελλάνων και Αμβρυσσέας. Στις ομάδες που ισοβαθμούν με 31 βαθμούς (Ρήγας, Σέλλανα και Αμβυσσέας) η σειρά κατάταξης στον πίνακα παρουσιάζεται έτσι βάσει των κανονισμών του ΚΑΠ για τις ισοβαθμίες. Ας δούμε λοιπόν τα κριτήρια με απλά λόγια, διότι είναι κρίσιμα στην συνέχεια.
1) Υπολογίζονται οι βαθμοί των ισοβαθμούντων ομάδων που συγκέντρωσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ετσι όπως είναι τώρα η βαθμολογία ο Ρήγας έχει 9 βαθμούς (δυο νίκες με τον Αμβρυσσέα και μία με τα Σέλλανα), ο ΑΟ Σελλάνων 5 βαθμούς (μια νίκη εντός με το Ρήγα και δυο ισοπαλίες με τον Αμβρυσσέα) και ο Αμβρυσσέας 2 βαθμούς (δυο ισοπαλίες με τα Σέλλανα)
2) Αν προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
3) Αν προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα.
4) Ανπροκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
5) Αν προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Εδώ έχει σημασία να δούμε το πρόγραμμα των ομάδων στις τελευταίες δύο αγωνιστικές

Ολυμπιακός Βόλου

ρεπό

Αλμυρός(εντός)

36

Θήβα

Αστέρας Ιτέας(εντός)

Ρήγας Φ (εκτός)

33

Ρήγας Φεραίος

Φάρσαλα (εκτός)

Θήβα(εντός)

31

ΑΟ Σελλάνων

Μαρτίνο (εκτός)

Φάρσαλα (εντός)

31

Αμβρυσσέας

Αλμυρός(εκτός)

Βελούχι(εντός)

31Από τις παραπάνω ομάδες δύο θα πάρουν το δρόμο για τα τοπικά πρωταθλήματα. Είναι προφανές πως όποιος χάσει βαθμούς από «αδιάφορες» ομάδες…χάνεται! Όπως είναι προφανέστατο ότι τρία ματς έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα Σέλλανα. Η τελευταία αγωνιστική που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει πολλά και ο αγώνας Ρήγας – Θήβα, και οι αγώνες Αλμυρός – Αμβρυσσέας & Φάρσαλα – Ρήγας. Εννοείται πως ο ΑΟ Σελλάνων οφείλει να κάνει δυο νίκες ώστε να κοιτάζει και τους άλλους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει τύχη.

Τα σενάρια

Πριν δούμε κάποια πιθανά σενάρια ισοβαθμιών στους 37 βαθμούς να σημειώσουμε τα εξής.
-Αν ο Αμβρυσσέας «στραβοπατήσει» στον Αλμυρό και με δεδομένο ότι παίζουν μεταξύ τους Ρήγας – Θήβα, ο ΑΟ Σελλάνων σώζεται με δυο νίκες.
Ολυμπιακός Βόλου για να σωθεί (εκκρεμεί βέβαια η ένσταση του Ρήγα Φεραίου για τον μεταξύ τους αγώνα) χρειάζεται έναν μόλις βαθμό. Σε οποιαδήποτε ισοβαθμία στους 37 βαθμούς σώζεται. Δεν νομίζω να είναι κάποιος που να πιστεύει ότι δεν θα βρει ότι χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική με τον Αλμυρό.
Αφού εξηγήσαμε παραπάνω τα κριτήρια στις ισοβαθμίες και αφού πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί των ισοβαθμούντων ομάδων στα μεταξύ τους ματς, ας παραθέσουμε τους αγώνες που πιθανόν θα χρειαστούν για τους υπολογισμούς.
Ολυμπιακός Β. – Ρήγας 3-0
Ρήγας – Ολυμπιακός Β. 0-1
Ολυμπιακός Β. – Θήβα 0-0
Θήβα – Ολυμπιακός Β. 1-0
Ολυμπιακός Β. – ΑΟ Σελλάνων 1-0
ΑΟ Σελλάνων – Ολυμπιακός Β. 0-1
Ολυμπιακός Β- Αμβρυσσέας 3-0
Αμβρυσσέας – Ολυμπιακός Β. 2-1
Θήβα – Αμβρυσσέας 4-1
Αμβρυσσέας – Θήβα 2-1
Θήβα – ΑΟ Σελλάνων 1-1
ΑΟ Σελλάνων – Θήβα 0-0
Θήβα- Ρήγας 3-0
Ρήγας – Θήβα (εκκρεμή)
Ρήγας – Αμβρυσσέας 2-1
Αμβρυσσέας – Ρήγας 1-2
ΑΟ Σελλάνων – Ρήγας 2-1
Ρήγας – ΑΟ Σελλάνων 1-0
ΑΟ Σελλάνων – Αμβρυσσέας 1-1
Αμβρυσσέας – ΑΟ Σελλάνων 0-0


Τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Ας δούμε κάποια βασικά, βάζοντας στην εξίσωση πως όλοι κερδίζουν τα ματς με τις λεγόμενες «αδιάφορες». Ας ξεκινήσουμε με δυο αρνητικά.
-Κερδίζουν από δύο ματς Σελλανα και Αμβρυσσέας και ισοπαλία το Ρήγας – Θήβα. Σε παρένθεση η ειδική βαθμολογία βάσει των αγώνων μεταξύ τους
Θήβα 37 (5)
Αμβρυσσέας 37(5)

----------------------------
Σέλλανα 37(4)
Ρήγας 35


-Ιδια αποτελέσματα και ισοπαλία στο Ολυμπιακός Β. – Αλμυρός
Ολυμπιακός 37(10)
Θήβα 37(8)
Αμβρυσσέας 37(8)

-----------------------------
Σέλλανα 37(4)
Ρήγας 35

-Ένα πιο περίεργο σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας, σε περίπτωση νίκης του Ρήγα με τη Θήβα είναι το εξής:
Ολυμπιακός Β. 37(15)
Ρήγας 37(9)
Σέλλανα 37(5)

----------------------------------
Αμβρυσσέας 37(5)
Θήβα 36
Σε αυτή την περίπτωση ισοβαθμούν εκ νέου Σέλλανα και Αμβρυσσέας. Αφού έχουμε δυο ισοπαλίες στους μεταξύ τους αγώνες πάμε ουσιαστικά στο τέταρτο κριτήριο, τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή ο ΑΟ Σελλάνων είναι στο +3 και ο Αμβρυσσέας στο +1. Ας ελπίσουμε να μην δούμε κανένα εξωφρενικό σκορ στον τελευταίο αγώνα Αμβρυσσέας – Βελούχι. Αυτό ισχύει και σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας Σελλάνων και Αμβρυσσέα που μπορεί να προκύψει αν πχ η Θήβα κάνει δυο νίκες. 


-Στο ίδιο περίπου σενάριο, αλλά με τον Ολυμπιακό Β. να κερδίζει και να έχουμε τριπλή ισοβαθμία
Ρήγας 37(9)
Σέλλανα 37(5)

--------------------------
Αμβρυσσέας 37(2)
Θήβα 36

-Κακό σενάριο με τον Ολυμπιακό Βόλου στους 37 και τη Θήβα με δυο νίκες στους 39

Ολυμπιακός Β 37 (9)
Αμβρυσσέας 37(5)

-------------------------------
ΑΟ Σελλάνων 37(2)
Ρήγας 34

Για να απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής. Ο ΑΟ Σελλάνων δεν επιθυμεί την εμπλοκή της Θήβας σε ισοβαθμίες. Και για να συμβεί αυτό η Θήβα δεν πρέπει να πάρει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές 4 βαθμούς. Επίσης καλό θα είναι να μην εμπλακεί ούτε ο Ολυμπιακός Β.

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop 

 

amarantes eshop