Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά σιγά σιγά από σήμερα με την θεαματική πτώση της θερμοκρασίας που ήδη έχει ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα με την επικράτηση ισχυρών δυτικών ανέμων.

Όπως αναφέρει το meteoclub, oι παρατεταμένες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου πλέον θα είναι αναζητήσιμες σε κάποια πιθανή μελλοντική θερμή εισβολή (συνηθίζεται τον Οκτώβριο να υπάρχουν κάποιες μίνι θερμές εισβολές με τη θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου) και πλέον ο υδράργυρος θα διατηρηθεί για το επόμενο 10ήμερο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα , ίσως και λίγο πιο κάτω από τη μέση κλιματική τιμή.

Ενδεικτικά για το επόμενο διάστημα το θερμόμετρο στις μέγιστες τιμές του δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πέφτουν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου (πιθανόν στα ημιορεινά της βορείου Ελλάδος και κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου).

Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι άστατος στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με νεφώσεις και τοπικές βροχές , ίσως και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με την ένταση τους τοπικά να φτάνει τα 6-7 Μποφώρ. Ενδεικτική είναι η ενίσχυση των ανέμων στον Κορινθιακό κόλπο όπου αναμένονται την Πέμπτη να φτάσουν τα 8 Μποφώρ , ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και τα 9 Μποφώρ για λίγη ώρα.

Βελτίωση θα παρουσιάση ο καιρός στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου με τους ανέμους να εξασθενούν σημαντικά στα πελάγη και τη θερμοκρασία να παραμένει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και το τέλος του μήνα , ο καιρός έρχεται να μας δώσει τα Φθινοπωρινά πρωτοβρόχια. Στο μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου πενθήμερου ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες θα επιστρέψουν στο Αιγαίο με ένταση έως τα 6 Μποφόρ και το θερμόμετρο να παραμένει σε κανονικά έως και λίγο πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

tsianabas3

 

tsianabas3