Σημαντικές ελλείψεις βασικών γνώσεων ορθής χρήσης του Διαδικτύου ανέδειξε η Δράση «Youth 4 Greece»

ΝΕΑ
Typography

Σημαντικές ελλείψεις βασικών γνώσεων αναφορικά με τις έννοιες της πρωτοτυπίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της προστασίας της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο ανέδειξε η δράση «Youth4Greece», καθώς πλειάδα βίντεο που έλαβε το Saferinternet.gr δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές της πλατφόρμας.


Ειδικότερα, πολλά από τα βίντεο που υποβλήθηκαν βασίζονταν σε υπάρχον διαδικτυακό υλικό, ενώ άλλα είχαν συμπεριλάβει υλικό που διέπεται από πνευματική ιδιοκτησία και το οποίο, επειδή υπήρχε ανοιχτό στο Διαδίκτυο, θεωρήθηκε από τα παιδιά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα.

Περαιτέρω, η έννοια της προστασίας της ιδιωτικότητας δυσκόλεψε πολλούς μαθητές οι οποίοι βιντεοσκόπησαν πρόσωπα τρίτων, θεωρώντας πως μπορούν να δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο οπτικo-ακουστικό περιεχόμενο όταν εμφανίζονται και οι ίδιοι, χωρίς να ζητούν τη συγκατάθεση των άλλων ατόμων, (π.χ. περαστικών) ή χωρίς να χρειάζεται να «θολώσουν» τα χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών, ώστε να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν online.

Μέχρι σήμερα 60 βίντεο δημιουργών - μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα που πληρούσαν το σύνολο των προδιαγραφών έχουν αναδειχθεί προς το ευρύ κοινό μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας «Youth4Greece», η οποία δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει τη χώρα μας μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων με τη βοήθεια αυθεντικών βίντεο, συμπεριλαμβάνοντας δημιουργίες ακόμη κι από νηπιαγωγεία.
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε τις δημιουργίες των παιδιών στη διεύθυνση http://youth4greece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Κιν. 6931016016

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop 

 

amarantes eshop