Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) έχουν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούν έναν αξιόλογο δημιουργό - συγγραφέα κόμικς τον Κύριο Τάσο Αποστολίδη.

Αδημοσίευτο

Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: Η Υπέρβαση», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις,θα παρουσιαστεί τo Σάββατο 8 Απριλίου στις 7.00μ.μ. στην Καρδίτσα, από το Κίνημα Άρδην, στην Αίθουσα ΠΕΔ (πρώην ΤΕΚΔ), Μεγάλου Αλεξάνδρου 34.

Τον… «καλλιτέχνη» του Βαγγέλη Ντελή, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 από τις 13.00-14.00 μαθητές και εκπαιδευτικοί, που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του συγγραφέα, στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, με ελεύθερη είσοδο!

Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: Η Υπέρβαση», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις, θα παρουσιαστεί τo Σάββατο 8 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στην Καρδίτσα, από το Κίνημα Άρδην, στην Αίθουσα ΠΕΔ (πρώην ΤΕΚΔ), Μεγάλου Αλεξάνδρου 34.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το βιβλιοπωλείο «ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ» και οι πρότυπες εκδόσεις Πηγή, σας προσκαλούν την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου KIERION, σε μια θεατρική παρουσίαση του βιβλίου «Η Υφάντρα της Πόλης» της συγγραφέως Βασιλικής Διαμαντή.

Παράταση προεγγραφών για τα… 86 εργαστήρια, με τους 75 συγγραφείς, των 40 εκδοτικών οίκων!

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου.

Με τεράστια επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή τόσο των μελών της, όσο και φίλων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων την περασμένη Κυριακή στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων με προσκεκλημένη τη γνωστή συγγραφέα Λένα Μαντά. Στην προηγούμενη συνάντηση της Λέσχης είχε κληρωθεί μεταξύ των μελών το έργο " Με λένε Ντάτα" της συγκεκριμένης συγγραφέα το οποίο προετοιμάστηκε από όλους προς συζήτηση.

Περισσότερα Άρθρα...

Mail Attachment 1

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.