Μετά από μια χρονιά γεμάτη δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες της πόλης μας, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θα αποχαιρετίσουν το 2016, με τον τρόπο που αποχαιρέτησαν και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η πολύ καλή συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ράνια Μπουμπουρή θα βρίσκεται στην Καρδίτσα, για τρεις μοναδικές συναντήσεις με τα παιδιά της πόλης μας, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, προσκεκλημένη του Βιβλιοπωλείου Ηλίας Βασιλάκος και των Παιδικών Βιβλιοθηκών του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο Παυσίλυπο
Επιμνημόσυνη δέηση στον οικισμό Νεράϊδας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ωρα 11π.μ

Τη Δευτέρα 12/12, στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ), που κυριολεκτικα γέμισε ασφυκτικά από παλιούς αγωνιστές της αντίστασης και του ΔΣΕ, αλλά και νεολαίους της ΚΝΕ, η Τομεακή Επιτροπή πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ παρουσίασαν το Λεύκωμα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ με τίτλο «Στιγμές από την Ιστορία του ΔΣΕ στη Θεσσαλία» και προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας.

    'Σκληρός, άκαρδος κόσμος, που δεν άνοιξε ποτέ μιαν ομπρέλα πάνω απ' το δέντρο που βρέχεται.' Αυτόν το στίχο του Λειβαδίτη ψιθύρισαν τα χείλη μου, μόλις διάβασα αυτό το άρθρο.

Ένα όμορφο και δημιουργικό πρωινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μικρά παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων την περασμένη Κυριακή κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καλύβα "Ένα ξεχωριστό πλάσμα", ενός έργου για την αντιμετώπιση του φόβου και τη δύναμη της Αγάπης και της προστασίας που ο φύλακας-άγγελος κάθε ανθρώπου προσφέρει.

Μια πολυγραφότατη και ανερχόμενη συγγραφέα της παιδικής λογοτεχνίας, είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά της πόλης μας, το τριήμερο που πέρασε.

'Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.'

Περισσότερα Άρθρα...

thessaly

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.