Το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας κατέθεσε πριν λίγες μέρες αίτημα στον Δήμο Παλαμά για την προοπτική απασχόλησης σε μόνιμη βάση ατόμου του δήμου στο Μουσείο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 26ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών, στις 21 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον χώρο του Παυσιλύπου, ο αγαπημένος σε όλους κλόουν ΚΙΚΟ θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με το πρόγραμμά του.

Το «κάψιμο του Ιούδα» αποτελεί ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει σε περιοχές της Ελλάδας κάθε Κυριακή του Πάσχα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που θέλει να θαυμάσει την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη.

Από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιφωνίου λάβαμε το παρακάτω ευχαριστήριο:

Μετά από μαθήματα ενός εξαμήνου, ήρθε η ώρα για την πρώτη εμφάνιση της χορευτικής ομάδας της ΙΡΑ Καρδίτσας.

Παίρνει παράταση για μία εβδομάδα η έκθεση του Εικαστικού Ομίλου που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας· πρόκειται για την ετήσια έκθεση των μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.

Ο Δήμος Παλαμά σε συνεργασία με τον υπό ίδρυση σύλλογο Φίλων Αγροτικού και Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας θα ανοίξει τις πόρτες του Μουσείου την Μ. Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, το Μ. Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και την Δευτέρα του Πάσχα από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» έχοντας στο ενεργητικό του περίπου 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Καρδίτσας διοργανώνει και φέτος την Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών.

Κυριακή 9 Απριλίου, στις 11:45π.μ. στο Παυσίλυπο

Σε μία μοναδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα απονεμήθηκαν τα βραβεία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής που υλοποίησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου με θέμα τη σχέση της Τέχνης με τη διατροφή και τίτλο " ένα μήλο την ημέρα...".

Την παράδοση του Πάσχα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προαστίου, με την αναβίωση των πασχαλιάτικων εθίμων της περιοχής μας αλλά και από άλλους τόπους.

Περισσότερα Άρθρα...

Mail Attachment 1

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.