Μια δημιουργική εκδήλωση για την ανάδειξη των γαστριμαργικών ιδιαιτεροτήτων της ευρύτερης περιοχής, με γεύσεις βγαλμένες μέσα από την παράδοση και συνυφασμένες με τη ζωή και καθημερινότητα των κατοίκων της, διοργανώνει την Κυριακή 30 Ιουλίου ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πασχαλίτσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων.

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Γιορτή Ρόκας την περασμένη Παρασκευή από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων με την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων - Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η «Πειραματική Σκηνή» του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 το εσπέρας, την Κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Προέδρου Παύλου Σιούφα.

Πλούσιο είναι και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σοφάδων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Ιστορίες Νύχτας» σας προσκαλεί την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, στο Πανθεσσαλικό Ιερό της Ιτωνίας Αθηνάς (Αρχαιολογικός χώρος Φίλιας –Δήμος Σοφάδων) σε μια μαγευτική βραδιά με την Ορχήστρα της Κέλτικης Άρπας υπό την Διεύθυνση του Ιταλού μουσικού και συνθέτη Fabius Constable.

Ο Σύλλογος Στεφανιωτών «Η Ιτιά», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.) και η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Α.Σ. συνδιοργανώνουν και φέτος πλούσιες πολιτιστικές, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις στη μοναδική Λίμνη Στεφανιάδας.

Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για το καλοκαίρι 2017.

Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοπύργου «Ο Άγιος Αθανάσιος» την Παρασκευή 4 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία

Το καλαμπόκι αποτελούσε στο παρελθόν βασικό αγροτικό προϊόν της θεσσαλικής πεδιάδας , αφού ήταν εύκολη η καλλιέργεια του και " πρόκοβε " στον κάμπο εξασφαλίζοντας έτσι τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων του.

Επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις από τα τοπικά θεατρικά σχήματα προγραμμάτισε για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε Κοινότητες του ο Δήμος Καρδίτσας.

Περισσότερα Άρθρα...

Mail Attachment 1

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.