Το 2ο σεμινάριο του ετήσιου κύκλου πιστοποίησης της μεθόδου διδασκαλίας χορού Χ.Α. ΧορόςΑναπηρία – D.D. DanceDisability πραγματοποιήθηκε το Σaββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου στην Καρδίτσα, στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, με εισηγήτρια τη δημιουργό της μεθόδου, τη χορογράφο – εκπαιδευτικό – χοροθεραπεύτρια και πρόεδρο των Δρυάδων εν Πλω, κα Μαρία Καραπαναγιώτη.

Ως Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας ''ΜΕΝΕΛΑΙΣ'', Δ.Σ., μέλη, χορευτές, χοροδιδάσκαλοι, φίλοι και συνεργάτες, είμαστε όλοι εδώ ξανά, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού της γιορτής της Άνοιξης, δηλώνουμε παρόν στην γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, τιμούμε όλους τους Ξενιτεμένους Συμπατριώτες μας, όλα τα Απόδημα Αδέλφια μας.

Εντατικά έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 1ο Αντάμωμα Αναβίωσης ηθών και εθίμων των Συλλόγων της Λίμνης Πλαστήρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας»

Την Πέμπτη μια ημέρα πριν τα Θεοφάνεια ,πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα Ρουγκάτσια στο Καλλιφώνι.

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου.

«Το πρώτο Ταξίδι», η έκθεση με έργα ζωγραφικής – γλυπτικής – αγιογραφίας του Ιωάννη Τρούκη εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη (Εμπορικό Κέντρο 1ος όροφος).

Και τι δεν είχε σήμερα η Παυσιλυπούπολη! Ιππότες και Σωματοφύλακες, Νεράιδες, τον Άγιο Βασίλη, τον Δον Κιχώτη, τη Μητέρα Φύση, το γλυκούλη, τον κλόουν Κίκο, αλλά πάνω απ όλα χαρούμενα πρόσωπα και παιδικά χαμόγελα!

Την Παρασκευή 15/12/2017, 82 μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας με συνοδεία των καθηγητριών κ. Δόϊκου Μαρίνας, κ. Σχοινά Βασιλικής, κ. Γκαμπλιά Μαρίνας και κ.  Καρύδα Γεωργίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη όπου φιλοξενείται , με τη  συνεργασία  της Βουλής των Ελλήνων και  της  Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Ν. Καρδίτσας , η έκθεση «Ο φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων».

Εντυπωσιακή νίκη σημείωσαν οι υποψήφιοι που πρόσκεινται στο ψηφοδέλτιο του προέδρου της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μαν. Στεργιόπουλο.

Περισσότερα Άρθρα...

PIGASOS4

 

Εγγραφείτε με το emal σας, και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα .