«Άρωμα» από Κυκλάδες και Κρήτη, από Πόντο αλλά και ένα μοναδικό υπερθέαμα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou από την Κίνα κυριάρχησαν στο πρόγραμμα της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου.

Με το τιμητικό αφιέρωμα στην κ. Μένη Παπανικολάου συνεχίστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου, η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και παρά τον βροχερό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με τίτλο: " Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους " και θέμα τους Σοφαδίτες που διακρίθηκαν στα Γράμματα και τις Τέχνες από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι σήμερα.

Πανηγυρικά, όπως αρμόζει σε ένα θεσμό που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ξεκίνησε, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης, η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ».

Δυναμικά συνεχίζεται η 50η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός, ο Δήμος Σoφάδων διοργανώνει την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ωρα 9.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων την εκδήλωση «Μέρες παράδοσης και πολιτισμού» για τα 50 χρόνια των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια.»

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο TripAdvisor, βραβεύει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2017, κατατάσσοντας το ταυτόχρονα πρώτο μεταξύ όλων των Μουσείων της Θεσσαλίας και δεύτερο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ελλάδα.

Με την εκδήλωση μνήμης, στον χώρο της σπηλιάς του Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι σήμερα Τρίτη 20/6 και ώρα 7 μ.μ. γίνεται η έναρξη για την 50η Διεθνή πολιτιστική γιορτή «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2017», που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 Ιουνίου.

Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 50η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν, το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

Στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

Περισσότερα Άρθρα...

Mail Attachment 1

Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.