Εκρυβαν την κοκαΐνη σε αποθήκη στην Καρδίτσα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Μεγάλο χτύπημα στο μέτωπο «των εμπόρων του λευκού θανάτου» κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, έφτασε στην εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος ναρκωτικών βάζοντας μπλόκο σε περισσότερα από 20 κιλά κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια αγορά.koka trikala2

Οι συλλήψεις των μελών της ομάδας έγιναν έπειτα από ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 14η Ιουνίου 2017, σε Αττική και Καρδίτσα. Από τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης και, ειδικότερα, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών καθώς και ο Θεσσαλός επιχειρηματίς Θ. Κ., 61 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος άνδρας, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης(!), χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο πιστόλια και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Το modus operandi και ο «εγκέφαλος»

Ειδικότερα, από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.

koka trikala1

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης ήταν 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Για τον εν λόγω άνθρωπο, πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει εταιρεία επεξεργασίας και διακινήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου, με επιχειρηματική δραστηριότητα στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, την Τουρκία, το Ισραήλ και το Κατάρ.

Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουνίου 2017 σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, 10 κιλά και 660 γραμ. κοκαΐνη, επιμελώς κρυμμένη σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία, οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.
Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- κοκαΐνη, συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων,
- το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ,
- 860 Στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας,
- δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων,
- δύο πιστόλια και κυνηγητική καραμπίνα, 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
- δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
- τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 15 Ιουνίου 2017 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop 

 

giovani teliki

PIGASOS4

 

Εγγραφείτε με το emal σας, και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα .