Ευθύνες υπάρχουν -και πολλές- αλλά δεν είναι … Κόπερφιλντ

ΑΡΘΡΑ
Typography

Πριν καν ξεκινήσει η σφοδρή χιονόπτωση της Τετάρτης, ήμουν σχεδόν βέβαιος για το τι θα ακολουθούσε.

Όχι μόνο στο Δήμο Καρδίτσας, αλλά σε κάθε Δήμο. Μια «μάχη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανθρώπους που «σιχτιρίζουν» και ανθρώπους που «υποστηρίζουν».
Βέβαια τα φώτα πέφτουν στο μεγαλύτερο Δήμο του νομού. Στο Δήμο Καρδίτσας.
Δεδομένο πρώτο. Πρόκειται για την εντονότερη χιονόπτωση της τελευταίας δεκαετίας. «Εβαλε» πάνω από μισό μέτρο στην πόλη μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό δεν αμφισβητείται. Την περίμεναν; Την χιονόπτωση ναι, την ένταση όχι. Οι προβλέψεις ΟΛΕΣ μιλούσαν για 30 πόντους χιόνι. Έχουμε το διπλάσιο.
Μπορεί ο Δήμος Καρδίτσας να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία τέτοια χιονόπτωση με τα μέσα που διαθέτει. Ξεκάθαρα όχι. Μέσα στην Καρδίτσα ήταν 12 μηχανήματα. Έπρεπε να κρατηθούν ανοιχτοί (συνεχώς) οι είσοδοι της πόλης, οι κεντρικοί δρόμοι και ο δρόμος για το Νοσοκομείο. Αυτές ήταν ανέκαθεν οι προτεραιότητες στο σχεδιασμό. Με το ρυθμό που έπεφτε το χιόνι και με το ρυθμό που πέρναγαν τα μηχανήματα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η μάχη χάνονταν.
Αυτά ήταν τα μηχανήματα, μισθώθηκαν και ιδιωτικά (29 συνολικά μαζί με τους ιδιώτες) και έγινε μια προσπάθεια να αντιστοιχεί ένα μηχάνημα σε κάθε δυο χωριά στον κάμπο ενώ στα ορεινά η μάχη ήταν πιο ζόρικη.
Με αυτά τα δεδομένα όποιος περίμενε εντυπωσιακά αποτελέσματα θα… περιμένει για πολύ!
Ο κόσμος περίμενε όμως τουλάχιστον ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα, το αποτέλεσμα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Ο συντονισμός καλύτερος, ο σχεδιασμός σίγουρα καλύτερος. Οι κεντρικοί τουλάχιστον δρόμοι πιο καθαροί. Μπορούσε να γίνει αυτό. Ναι, μπορούσε.
Υπήρξαν αστοχίες, έγιναν λάθη. Αύριο ο Δήμαρχος θα πρέπει να καλέσει τους συνεργάτες του και να αναζητήσει τους λόγους που η πόλη έμοιαζε –και ήταν- διαρκώς θαμμένη στο χιόνι. Να δει τι πήγε στραβά. Να ζητήσει ευθύνες και να πράξει αναλόγως. Ξέρει και ο ίδιος ότι η σημερινή μέρα του «κόστισε».
Εν κατακλείδι… Η Δημοτική Αρχή προφανώς φέρει ευθύνη. Στο βαθμό όμως που της αναλογεί. Αν θέλουμε να αφανιστεί μισό μέτρο χιόνι, που έπεσε σε διάστημα λίγων ωρών, τότε μάλλον πρέπει να ψηφίσουμε τον… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ! 

ΥΣ: Τι θυμήθηκα! Κάποτε, σε ένα άλλο χιόνι, σε άλλη Δημ. Αρχη, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος… κοιμόταν!!! Κυριολεκτικά. Πήγαν σπίτι του και τον ξύπνησαν. Ηταν λογική η πανωλεθρία που ακολούθησε.


Κώστας Παρλαβάντζας

e-max.it: your social media marketing partner

giovani teliki

PIGASOS4

 

Εγγραφείτε με το emal σας, και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα .