Μπράβο στον Εισαγγελέα ...

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrinikasΩς ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε συχνά και για πολλά πράγματα περήφανοι. Οι συνειδητοί πολίτες και η κοινωνία, χαιρετίζουν (ει) την πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ν' απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των (δύο πρώτων, από τους οκτώ συνολικά) Τούρκων αξιωματικών , που κατέφυγαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η πράξη αυτή περιποιεί τιμή στην ελληνική Δικαιοσύνη. Και μάλιστα, σε καιρούς δύσκολους και συγκυρίες φορτισμένες.. Αξίζει κανείς να διαβάσει προσεκτικά την απορριπτική εισαγγελική πρόταση. Η κ. Εισαγγελεύς, ζήτησε να απορριφθεί το τουρκικό αίτημα ως “νομικά απαράδεκτο”, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι ακόμη και αν κριθεί νομικά παραδεκτό, θα πρέπει ν' απορριφθεί γιατί οι κατηγορούμενοι “δεν θα δικαστούν στην Τουρκία από ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια”.

Μπράβο στον εισαγγελέα που δεν έβαλε στην ζυγαριά την δημοκρατία και τα ανθρώπινα ιδεώδη, προς χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων, όσο κρίσιμες κι' αν προβάλλουν τούτες τις ώρες!

Οσον αφορά στην ουσία του ζητήματος , δεν είναι αν και κατά πόσο οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί έχουν διαπράξει τα όσα τους καταμαρτυράει το αυταρχικό καθεστώς του σουλτάνου Ερντογάν, αλλά το εάν τους περιμένει μια δίκαιη και αμερόληπτη δίκη, με όλες τις διασφαλίσεις των δικαιωμάτων τους ως κατηγορουμένων. Η Τουρκία του Ερντογάν, δεν είναι μια σύγχρονη δημοκρατία με αρχές και θεσμούς στους οποίους μπορεί κανείς να εμπιστεύεται. Και θα ήταν αδιανόητο Έλληνες δικαστές (προσδοκώ ότι οι δίκες και των υπολοίπων 6, οι οποίες ακολουθούν, θα έχουν την ίδια θαρραλέα, δημοκρατική κατάληξη με σεβασμό της ουσίας της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας ), μπροστά στις σκοπιμότητες και για κανέναν λόγο του όποιου “εθνικού συμφέροντος” , να καταπατήσουν τον όρκο τους, να αποκηρύξουν την αυτονόητη πίστη τους στον σεβασμό του κάθε ανθρώπου, να παραδώσουν την ήδη δοκιμαζόμενη Ελλάδα στην χλεύη του δημοκρατικού κόσμου...

e-max.it: your social media marketing partner

giovani teliki

PIGASOS4

 

Εγγραφείτε με το emal σας, και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα .